Nieuws

 


Kerkelijke dwaling


Column Pauline Laumans

Gezagsgetrouw (Calvinisme) volgen we de kerkelijke dwalingen nog steeds op. Dit is een van de kerkelijke dwalingen die ons omringen met een verkeerde voorstelling van zaken. Door deze dwalingen, verzoekingen van religie komt de mens niet toe om zijn Zelf te verwezenlijken zoals de bedoeling is van ons aardse leven. We dwalen af door verleiding en verzoeking en komen in de vergetelheid op aarde waar we gaan ronddolen. Leven in Leven uit, zonder te begrijpen waar we mee bezig zijn.

Volgens de christelijke traditie is het bijna Pasen, maar dat is een groot misverstand. Het is ooit heel lang geleden ingesteld, eerst rond 325 en later in 525 werd er een aangepaste berekening gedaan. In eerste instantie was het in navolging van de het Joodse Pesach waarmee zij de uittocht uit Egypte vieren. Ze bevrijden zich daarmee van de slavernij in Egypte, maar ze bereikten niet het beloofde land omdat ze te hebzuchtig waren. Het beloofde land komt pas als we de werkelijkheid inzien.

Met het christelijke Pasen vieren we de wederopstanding uit de dood van Jezus. Echter er is niemand die zich afvraagt of het wel terecht is dat we de dood en wederopstanding in het voorjaar moeten en waarom we de geboorte van Jezus in de winter vieren.

Als je bedenkt dat alles in de natuur in de winter sterft en daarna in de lente weer tot leven komt, is het vreemd dat we dan niet ook Pasen, Hemelvaart en Pinksteren vieren. Immers mensen die bijna doodervaringen hebben meegemaakt of zij die energie kunnen lezen verhalen over het enorme licht dat er aan het eind van een tunnel is. In Noordelijke landen viert men al duizenden jaren ’s winters het licht tijdens hun midwinterfeesten.

Het logische gevolg zou dan zijn dat je in het voorjaar - als bij mensen en dieren de meeste nakomelingen geboren worden – de geboorte van Jezus zou vieren. Het klopt dan ook dat we dan het gebruik van eieren hebben en de gele kleur die we aan de eerste struiken die in bloei komen zien.

Een ei is het symbool van de wedergeboorte, de kiem voor iets nieuws, iets dat verandert. Het kondigt de geboorte van een kind aan, een nieuw begin. Meerdere eieren wijzen op een grotere voorspoed en overvloed. Dat alles beloofde ook de komst van de geboorte van Jezus aan.

Het klopt ook vanuit de duizenden jaren oude Runen die in de winter Isa laat zien. Het betekent dat je in de winter van het geestelijke leven bent zoals dat ook bij het dood gaan gebeurt gevolgd door de lege Rune die staat voor het volledig vertrouwen met je ware lot of je dood. Later komt daar dan nog Dagaz bij die staat voor zelf transformatie waardoor je niet meer op de gebruikelijke wijze kunt leven. Berkana is de Rune voor de wedergeboorte, de komst van een nieuw kind. Wedergeboorte is nodig als we onze aardse lessen nog niet voltooid hebben.

Waarom besloot de kerk geboorte in de winter en dood in de lente te vieren? Waarom hebben we ons nooit de vraag gesteld of dit wel juist is?

Dat komt dat de kerk ons wil doen geloven dat zij het alleen recht op weten hebben en dat alleen zij over innerlijke kennis beschikken. Wij moeten hen domweg als horigen volgen.

Inmiddels weten velen dat kerken en religie bewust top down gelovigen onderdrukken en voorliegen opdat ze er zelf beter van worden.

Hoogste tijd voor eenieder om vragen te stellen en niet blindelings te volgen wat je voorgekauwd wordt. Hoog tijd om ons levensdoel zelf te bepalen.

Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige, visionair, Aura en chakra reader/healer,schrijver
www.libertasinvivo.com

0618541278



- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Bezoek ook eens Leefbewust Plaza en steun ons werk


Gratis plaatjes voor gebruik op social media sites zoals Facebook

Link



Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats