Overgeleverd aan religievorm van grote bedrijven


Bedrijven die goed lopen worden steeds vaker opgekocht door een groter bedrijf. Zo zijn er in de loop der tijd steeds grotere bedrijven ontstaan. Het is tegenwoordig heel moeilijk om te achterhalen wat het moederbedrijf van een bepaald bedrijf is. Oorspronkelijk Nederlandse bedrijven zoals Shell, Esso, Aegon, Randstad, Hema, ABN, AMRO, ING, Nationale Nederlanden, Grolsch etc. zijn nu vaak in handen van buitenlandse bedrijven.

Het is vaak onduidelijk wie aan het roer staat van een bedrijf of uit welk land de grootaandeelhouders komen. Zo kan het zijn dat de meeste aandelen overnacht in handen komen van mensen uit Afrika, V.S. of China. Ja, en dan hebben die het voor het zeggen.

Het is feitelijk te zot voor woorden dat aandeelhouders bepalen hoe de bedrijfsvoering er uit moet zien. Het is ook te zot voor woorden dat MBA ‘ers dit doen die geen productkennis hebben of geleerd hebben om een bedrijf te leiden. Velen sturen slechts op geld. Het gaat hen niet om de mensen die er werken of om het product dat het bedrijf maakt of om de cliënten. Nee, het gaat slechts om zo snel mogelijk buitensporig veel geld te verdienen.

En een bedrijf met geld gaat expanderen door een bedrijf erbij te kopen. Soms heeft dat nieuw gekochte bedrijf veel goede kennis in huis. Dit opkopen gebeurt vaak omdat de kennis van het opgekochte bedrijf een bedreiging is voor hun markt, omdat het gaat om een beter product, een product is dat langer meegaat, het gezonder is, het bedrijf betere sociale aandacht heeft voor medewerkers of dat het product gezonder is of beter is voor mens en de aarde. En met dit soort zaken houden grote internationale bedrijven zich slechts zeer beperkt bezig.

Zij hebben liever een groot netwerk van dochterbedrijven die met hun geld steeds meer bedrijven opkopen, zodat ze alle netwerkverbindingen in handen hebben en de klant hun web binnen kunnen loodsen.

Het gewone volk maar vaak ook regeringen zijn afhankelijk geworden van de lobby en kapitaalstroom van dergelijke grote bedrijven. De ene religie overheerst de andere religie.

Ondertussen zijn de bewoners van Europa overgeleverd aan hun voormalige "bevrijder" die vele bedrijven in Europa hebben opgekocht en kapitaal en kennis eruit hebben gehaald. Hele industrieën zijn verloren gegaan voor de korte termijn winst. De overheid valt immers voor de lobby van grote bedrijven met veel geld. Ondertussen weten we dat velen slechts voor de duivel kunnen dansen.

Elke Euro die je als argeloze burger spendeert aan grote internationale bedrijven zoals McDonalds, Burger King, Starbucks, het tanken van brandstof, computers en software van o.a. Apple, Microsoft, Google, Facebook etc. maakt dat dergelijke bedrijven nog groter worden, nog meer invloed gaan uitoefenen, waardoor je zoals nu in hun web gevangen zit.

Vooral de V.S. en U.K. hebben een groot web waarmee persoonlijke vrijheden voortdurend met voeten getreden worden omdat ze inzicht hebben in onze computers, dataverkeer, bankrekeningen, weten waar we zijn en met wie we omgaan, wat we schrijven en zeggen.

Onze computers en software komen uit een bron, die zelf ( of een van hun dochterondernemingen) bugs veroorzaakt waardoor weer veiligheidsprogramma’s en updates nodig zijn die ook weer van hen afkomstig zijn. Lees je zit in hun web gevangen.

Soortgelijke zaken doen zich ook voor met de voeding van mens en dier, met onze energievoorziening, en zelfs met onze opleidingen. Maar het ergste van alles is nog steeds dat banken liever in zee gaan met hoofdzakelijk grote internationale bedrijven dan geld uit te geven aan hoog innovatieve bedrijfjes die een goed product kunnen maken. Daarmee staan banken wederom aan de basis van verlies. Dit keer naast het verlies van geld ook nog eens het verlies van kennis en kwaliteit.

Banken hebben met hun lobby regeringen zover hebben weten te krijgen dat ze elke mens dwingen een bankrekening te hebben. Hierdoor kunnen de banken over het geld van een ander kunnen beschikken en heeft de regering inzage in ons doen en laten. We weten nu immers dat ze feitelijk al het geld verkwanseld hebben. Er bestaat nu hoofdzakelijk nog fictief geld in omloop. Geld niet langer gebaseerd op goud of goederen. Feitelijk wordt het sociale systeem wereldwijd onderuit gehaald door het gedrag van grote bedrijven. En dat is helaas niet het enige…

Pauline Laumans


- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Bezoek ook eens Leefbewust Plaza en steun ons werk


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats