Nieuws
Superfoods
Acai
Acerola
Chia

Chlorella
Maca
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
10.00 - 19.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

 

 


 

Kunnen citrusvruchten het risico op een beroerte afwenden?

PHILADELPHIA – Het eten van voedsel met vitamine C zou het risico kunnen verlagen op het meest algemene type hersenbloeding, volgens een vandaag gepubliceerd onderzoek, dat gepresenteerd zal worden op de 66e jaarlijkse bijeenkomst van de American Academy of Neurology’s in Philadelphia, van 26 april tot 3 mei 2014.

Vitamine C zit in fruit en groente als sinaasappels, papaja’s, paprika’s, broccoli en aardbeien. Een hersenbloeding komt minder vaak voor dan ischemie (een belemmering in de bloedtoevoer), maar heeft vaker een dodelijke afloop.

Bij het onderzoek werden 26 mensen betrokken die een hersenbloeding of een gesprongen ader in de hersenen hebben gehad. Zij werden vergeleken met 65 gezonde mensen. Deelnemers werden getest op het vitamine C gehalte in hun bloed. Eenenveertig procent van de gevallen had een normaal vitamine C gehalte, 45 procent een verminderd gehalte en 14 procent had een gebrek aan vitamine C.

Gemiddeld genomen hadden de mensen die een hersenbloeding hebben gehad een verminderd gehalte aan vitamine C, terwijl de gezonde deelnemers een normaal vitamine C gehalte hadden.

“Onze uitkomsten laten zien dat een gebrek aan vitamine C als een risicofactor beschouwd kan worden voor dit zware type hersenbloeding, evenals hoge bloeddruk, alcohol en overgewicht in dit onderzoek,” zei onderzoekster Stéphane Vannier, MD bij het Pontchaillou universiteitsziekenhuis in Rennes, Frankrijk.

Vannier voegt eraan toe dat vitamine C ook andere voordelen blijkt te hebben, zoals de aanmaak van collageen, een proteïne in bot, huid en celweefsel.

Een gebrek aan vitamine C werd tevens in verband gebracht met hartafwijkingen.

Vertaling: Ellen Lam


Ontvang ons gratis eboek + de wekelijkse nieuwsbrief

- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >



Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 

 

 


View My Stats