Nieuws




Suikerhoudende dranken wegen zwaar op obesitas bij jongeren


Nieuw onderzoek toont aan dat suikerhoudende dranken de ergste vijanden zijn in de strijd tegen jeugdobesitas en adviseert BC scholen richtlijnen op te stellen om het verbruik ervan te doen verminderen.

Gegevens uit een onderzoek van 2008 door Adolescent Health in 11.000 klassen in scholen van Brits Columbia geeft aan dat suikerhoudende dranken zoals frisdrank de kans op obesitas nog meer doen toenemen dan bij andere voedingsmiddelen zoals pizza, frieten, chips en snoep.



 

Uit de studie, gepubliceerd in het International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity , bleek dat leerlingen in scholen waar suikerhoudende dranken beschikbaar waren er meer kans was op obesitas volgens BMI normen.

"Deze studie draagt ​​bij tot de groeïende berg van literatuur die zegt dat hoge concentratie van suiker in frisdranken bijdraagt ​​tot obesitas bij adolescenten ", zegt eerste auteur Louise Masse, universitair hoofddocent bij de Universiteit van de School van Bevolking en Volksgezondheid van Brits Columbia en wetenschapper bij het Child & Family Research Institute van het BC Children's Hospital.



 

In 2005 vaardigde de B.C. overheid richtlijnen uit voor gezonde voeding die voorstelden suikerhoudende dranken niet meer te verkopen op scholen, maar Masse zegt dat een complete uitvoering van het voorstel noodzakelijk is om obesitas te helpen voorkomen.

"Scholen hebben een belangrijke rol bij het ​​bevorderen van gezonde voedingsgewoonten," zegt Masse. "Zo hadden studenten die gematigd consument waren van deze soorten dranken 60 procent minder kans om ze te consumeren in de scholen die gezonde voedingsrichtlijnen promoten.



 

"Het creëren van een omgeving binnen de school die de nadruk legt op gezond eten zal waarschijnlijk zorgen voor het grootste voordeel in het bevorderen van gezond gewicht bij jongeren."

Vertaling: Andre Teirlinck



Ontvang ons gratis eboek + de wekelijkse nieuwsbrief

- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ?

Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 

 


View My Stats