Myelinebeschadiging door blootstelling aan radiofrequent elektromagnetische veld


J Toxicol Environ Health B Crit Rev. 2014;17(5):247-58. doi: 10.1080/10937404.2014.923356.

Kan een door blootstelling aan radiofrequent elektromagnetische veld opgelopen myelinebeschadiging helpen om de functie verslechtering van elektrohypersensitiviteit te verklaren?

Een beoordeling van het bewijsmateriaal.

Redmayne M1, Johansson O.

Myeline verschaft de elektrische isolatie van het centrale en perifere zenuwstelsel en ontwikkelt zich snel in de eerste jaren van het leven, maar houdt aan tijdens mid-life of later. Myelin integriteit is van vitaal belang voor een gezonde ontwikkeling en functionering van het zenuwstelsel. Deze beoordeling schetst de ontwikkeling van myeline gedurende het leven en vervolgens wordt er gekeken naar het bewijs voor een verband tussen myeline integriteit en de blootstelling aan lage intensiteit radiofrequente elektromagnetische velden (RF-EMFs), typisch iets van de moderne wereld.

In RF-EMF peer-reviewed literatuur is een cellulair onderzoek ingesloten naar relevant effecten zoals myelineschede, multiple sclerose en andere myeline-gerelateerde ziekten. Op elk gebied zijn er verrassend weinig gegevens beschikbaar maar alles in aanmerking genomen begint er een beeld te ontstaan in RF-EMF-blootgestelde gevallen: (1) significante morfologische afwijkingen in de myelineschede van ratten; (2) een groter risico op multiple sclerose in een studie subgroep; (3) effecten in eiwitten die gerelateerd zijn tot myeline productie; en (4) fysieke symptomen bij personen met functionele verslechtering van de elektrohypersensitiviteit, waarvan vele hetzelfde zijn als wanneer myeline beïnvloed wordt door RF-EMF blootstelling, wat aanleiding geeft tot symptomen van demyelinisatie. Voor het laatste zijn er uitzonderingen; hoofdpijn komt vaak alleen voor in elektrohypersensitiviteit, terwijl ataxie een typisch voorbeeld is van demyelinisatie, wat maar zelden in de eerste groep voorkomt.

Over het algemeen suggereert bewijs van in vivo en in vitro en epidemiologische studies een verband tussen EF-blootstelling aan elektromagnetische velden en ofwel verslechtering van de myeline of een directe impact op de neuronale geleiding, die goed kan zijn voor vele elektrohypersensitiviteit symptomen. De meest kwetsbaren zijn waarschijnlijk diegene in utero tot minstens mid-tienerjaren, alsmede zieken en ouderen.

PMID: 25205214 [PubMed - in process]

Vertaling: Lia Keizer


- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Bezoek ook eens Leefbewust Plaza en steun ons werk


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats