Nieuws
Superfoods
Acai
Acerola
Chia

Chlorella
Maca
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
10.00 - 19.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

 

 



Verhoogt een dieet met veel koolhydraten het risico op dementie ?

Een interview met David Perlmutter, M.D.

Zelfs een kleine toename van de bloedsuikerspiegel veroorzaakt door een dieet met veel koolhydraten kan schadelijk zijn voor de gezondheid van de hersenen. Recente rapporten in de medische literatuur achten een koolhydraat calorierijk dieet verantwoordelijk voor een groter risico op herseneninkrimping, dementie en Alzheimer, verminderde cognitie en andere aandoeningen. David Perlmutter, MD, best verkopende auteur van Grain Brain, verkent dit belangrijke onderwerp in een provocerend interview in 'Alternative and Complementary Therapies' van Mary Ann Liebert, Inc uitgevers. Het artikel is gratis beschikbaar op de website van 'Alternative and Complementary Therapies'.

Dr Perlmutter, neuroloog en 'fellow' van de American College of Nutrition is net benoemd tot hoofdredacteur van een nieuw tijdschrift, 'Brain and Gut' dat voor het eerst zal verschijnen in de zomer van 2014. Het tijdschrift zal onderzoek publiceren gewijd aan het verkennen van gezondheid en ziekte van de intieme relatie tussen de hersenen en de spijsvertering.

In het interview "Rethinking Dietary Approaches for Brain Health," zegt Dr Perlmutter: " We leven met het idee dat een calorie een calorie is, maar in ieder geval op het gebied van gezondheid van de hersenen en ik denk ook voor de rest van het lichaam zijn er zeer grote verschillen tussen onze bronnen van calorieën in termen van de impact op onze gezondheid. Koolhydraatcalorieën die de bloedglucosespiegel verhogen zijn dramatisch schadelijker voor de menselijke fysiologie en specifiek voor de menselijke gezondheid dan calorieën afkomstig van gezonde vetten. "

Dr Perlmutter zal uiteenzetten hoe de gezondheid van de hersenen en cognitieve functies zijn gekoppeld aan voeding in zijn presentatie , "The Care and Feeding of Your Brain," op het 2014 Integrative Healthcare Symposium in New York.

Vertaling: Andre Teirlick


Ontvang ons gratis eboek + de wekelijkse nieuwsbrief

- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >



Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 

 

 


View My Stats