Fecale transplantaties herstellen gezonde darmbacteriën en -functies


Fecale microbiota transplantatie --- Volgens een studie deze week gepubliceerd in mBio ®, het online open-access tijdschrift van de American Society for Microbiology, kan men door het overbrengen van de ontlastingsbacteriën van een gezonde donor naar een patiënt die lijdt aan intestinale infectie met de bacterie Clostridium difficile, de darmwerking van de patiënt herstellen door de werking van de goede bacteriën.

Het onderzoek geeft inzicht in de structurele en metabole potentiële uitwisseling die optreedt na fecale transplantatie, zegt senior auteur Vincent B. Young, MD, PhD, universitair hoofddocent bij de afdeling Interne Geneeskunde/Infectieziekten en het Departement Microbiologie en Immunologie aan de Universiteit van Michigan in Ann Arbor. De transplantaties die succesvol verliepen bij meer dan 90 procent van de ontvangers worden sinds 1950 toegepast, zegt hij, hoewel het steeds niet duidelijk is hoe ze werken om de darmfunctie te herstellen.

"De basis vormen de fecale transplantaties maar dit niet alleen; ook het doorgeven van een ontbrekende functie geleverd door meerdere organismen in de getransplanteerde uitwerpselen," zegt Young. "Door het herstellen van deze functie wordt C. difficile gehinderd in het ​​ongecontroleerd groeien en zo kan het hele ecosysteem zich herstellen.

Young en collega's gebruikten DNA-sequencing om de structuur en de samenstelling van fecale microbiota (bacteriën) te bestuderen in de ontlasting monsters van 14 patiënten voor en twee weken na effectieve fecale transplantatie. Bij 10 van de patiënten vergeleken de onderzoekers ook stoelgangstalen vóór en na de transplantatie met die van hun donateurs. Alle transplantatie patiënten, behandeld in de Essentia Health Duluth Clinic in Minnesota Review, hadden ten minste twee terugkerende C. difficile infecties, nadat een antibioticum therapie bij de eerste infectie was mislukt.

Bij het bestuderen van de families van bacteriën in de monsters vonden de onderzoekers duidelijke verschillen tussen donor, pre-transplantatie en post transplantatie monsters. Echter, die van de donoren en post-transplantatie patiënten leken het meest op elkaar met na de transplantaties minstens een gedeeltelijke terugkeer van een diverse gemeenschap van gezonde darmbacteriën bij de ontvangers. Aloewel niet zo robuust als bij hun donateurs, vertoonden de bacteriële gemeenschappen bij de getransplanteerde patiënten een gereduceerde hoeveelheid van Proteobacteria met een verscheidenheid aan infectieuze agentia, en een verhoogde hoeveelheid Firmicutes en Bacteroidetes bacteriën typisch voor gezonde personen, in vergelijking met de status voor de transplantatie.

Met behulp van een software tool analyseerden de onderzoekers de relatie tussen de gemeenschapsstructuur van de micoorganisms en hun functie, vermoedelijk voor het handhaven van weerstand tegen CDI.

Ze identificeerden 75 metabole/functionele routes in de monsters. De monsters afgenomen bij patiënten vóór de transplantatie vertoonden lagere niveaus van meerdere modules met betrekking tot fundamenteel metabolisme en ook de productie van chemische stoffen zoals aminozuren en koolhydraten was afgenomen maar verhoogd in de paden geassocieerd met stress respons.

CDI is aanzienlijk gestegen tijdens het afgelopen decennium. Young zegt dat meerdere studies inschatten dat er jaarlijks 500.000 gevallen van CDI zijn in de Verenigde Staten met jaarlijks kosten voor gezondheidszorg, variërend van $ 1300000000000 tot $ 3400000000000. Tot 40 procent van de patiënten krijgen de ziekte terug na klassieke behandeling met antibiotica. Bij een gezond persoon, beperken de micro-organismen infecties maar antibiotica verstoord de structuur de micro-organismen waardoor de darm minder bekwaam is om infectie met C. difficile te voorkomen.

Verdere identificatie van de micro-organismen en specifieke functies die de resistentie en de groei van de bacteriële kolonisatie bevorderen kunnen helpen bij de ontwikkeling van betere behandelingen van CDI. Young zegt: "Als we de ontbrekende functies kunnen begrijpen kunnen we extra bacteriën of chemicaliën opsporen die therapeutisch kunnen gegeven worden voor het helpen herstellen van een goede darmfunctie.„

Vertaling: Andre Teirlinck



- Welke vetten zijn nu echt gezond
- Wat doet stress met je lichaam
- Welke e-nummers vermijd je beter
- Welke voedingsstoffen verzuren
- Waarom zijn zoveel mensen moe
- Elke week de laatste nieuwtjes
- Nuttige praktische adviezen

Email adres >


Bezoek ook eens Leefbewust Plaza en steun ons werk


Gratis plaatjes voor gebruik op social media sites zoals Facebook

Link



Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats