Nieuws
Superfoods
Acai
Acerola
Chia

Chlorella
Maca
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
10.00 - 19.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

 

 



Studie toont aan dat autistische hersenen meer informatie
creëren in rust

Mogelijke verklaring voor terugtrekking in zichzelf, een kenmerk van de aandoening.

Bij een nieuw onderzoek aan de 'Case Western Reserve University' en de Universiteit van Toronto vinden neurowetenschappers dat de hersenen van autistische kinderen gemiddeld 42% meer informatie genereren in rust. De studie biedt een wetenschappelijke verklaring voor het meest typisch kenmerk van autisme - zich terugtrekken in de eigen innerlijke wereld. De overmatige productie van informatie kan uitleggen waarom een kind zich uit de omgeving terugtrekt.

Gepubliceerd op het einde van december in 'Frontiers in Neuroinformatica', is deze studie het vervolg op reeds vroegere bevindingen van de auteurs dat de hersenenverbindingen verschillend zijn bij autistische kinderen. Dit document stelde dat de verschillen verantwoordelijk zijn voor een grotere complexiteit in hun hersenen.

"Onze resultaten tonen aan dat autistische kinderen niet geïnteresseerd zijn in sociale interacties omdat hun hersenen meer informatie genereren in rust wat wij interpreteren als meer introspectie in lijn met de vroegere beschrijvingen van de aandoening," zei Roberto Fernández Galán, PhD, senior auteur en universitair hoofddocent van neurowetenschappen aan de 'Case Western Reserve School of Medicine'.

De auteurs kwantificeerden informatie zoals ingenieurs normaal gesproken doen maar in plaats van toe te passen op signalen van elektronische apparaten Brachten zij het in verband met de hersenactiviteit geregistreerd met een magnetoencephalograaf (MEG). Zij toonden aan dat de hersenen van autistische kinderen in rust meer informatie genereerden dan bij niet autistische kinderen. Dit kan hun gebrek aan belangstelling voor externe stimuli, waaronder interacties met andere mensen, uitleggen.

De onderzoekers hebben ook interacties tussen hersengebieden gekwantificeerd, dat wil zeggen, de functionele connectiviteit van de hersenen en bepaalden zo de input voor de hersenen in rusttoestand zodat ze het introspectief niveau van de kinderen konden interpreteren.

"Dit is een nieuwe interpretatie omdat het een andere poging is om de cognitie van de kinderen te begrijpen door het analyseren van hun hersenactiviteit", aldus Jose L. Perez Velázquez , PhD, hoofdauteur en professor in de neurologie aan de Universiteit van Toronto Instituut voor Medische Wetenschappen en de afdeling van Kindergeneeskunde, Hersenen en GedragsCentrum .

"Meten van cognitieve processen is niet triviaal; onze bevindingen wijzen erop dat dit enigszins kan gedaan worden met gevestigde wiskundige technieken uit de natuurkunde en techniek."

Deze studie geeft kwantitatieve ondersteuning voor de relatief nieuwe "Intense World Theory" van autisme door de neurowetenschappers Henry en Kamila Markram van het 'Brain Mind Institute' in Zwitserland, waarbij de stoornis wordt beschreven als het resultaat van hyper functionerende neurale circuits wat leidt tot een staat van opwinding.

Meer in het algemeen is het werk van Galán en Perez Velázquez een eerste stap in het onderzoek naar hoe de informatie generatie in de hersenen betrekking heeft op cognitieve/psychologische trekken en begint om neurofysiologische gegevens te kaderen in psychologische aspecten. Het team streeft nu naar een soortgelijke aanpak voor toepassing op patiënten met schizofrenie.

Vertaling: Andre Teirlinck


Gratis ebook + nieuwsbrief ontvangen ?
Ontvang vandaag nog gratis het Eboek Spoedcursus Voeding,
het Eboek Voedzame tradities en onze wekelijkse leerzame nieuwsbrief met wetenswaardigheden, nieuwtjes en vele tips.

Klik hier



Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 

 

 


View My Stats