Nieuws
Superfoods
Acai
Acerola
Chia

Chlorella
Maca
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
10.00 - 19.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

 

 



Onderzoek vindt verhoogde niveaus van DDT metaboliet bij
Alzheimer patiënten

Blootstelling aan DDT kan de kans op het ontwikkelen van Alzheimer op latere leeftijd verhogen, aldus een onderzoek door onderzoekers van de UT Southwestern Medical Center.
Hoewel eerdere studies chronische ziekten zoals kanker en diabetes aan DDT gelinkt hebben is dit de eerste klinische studie die deze verboden Amerikaanse pesticide ook aan de ziekte van Alzheimer linkt.

De studie, online gepubliceerd in JAMA Neurology, vond verhoogde niveaus van de metaboliet DDT, DDE, wel 3,8 keer hoger bij patiënten met de ziekte van Alzheimer in vergelijking met een controlegroep. De studie werd uitgevoerd in samenwerking met onderzoekers van de Emory University School of Medicine en Rutgers Robert Wood Johnson Medical School.

"We hebben aanvullende studies aan de gang die trachten aan te tonen blootstelling aan DDT direct te linken aan de ziekte van Alzheimer," zegt co-auteur Dr. Dwight Duits, hoogleraar psychiatrie aan de UT Southwestern. "Als er een directe link is gemaakt, dan is onze hoop om de aanwezigheid van DDE in bloedmonsters bij jongere mensen te identificeren en direct te behandelen om het te verwijderen."

De studie vond verhoogde niveaus van DDE in bloedmonsters van 86 patiënten met de ziekte van Alzheimer in vergelijking met 79 patiënten in de controlegroep van de UT Southwestern Alzheimer’s Disease Center en het Emory University Alzheimer's Disease Center.

Onderzoekers maakten de link tussen DDE en de ziekte van Alzheimer door het meten van drie componenten - bloedserum spiegels, ernst van de ziekte bij Alzheimer patiënt zoals gemeten door de Mini-Mental State Examination (MMSE) en de relatie met DDE niveaus serum, en de reactie van geïsoleerde zenuwcellen DDE. Behandeling van humane zenuwcellen met DDE zorgt ervoor dat de productie van het amyloid precursor eiwit dat direct gekoppeld is aan de ziekte van Alzheimer, verhoogt.

Deelnemers aan het onderzoek ondergingen de voorbereidende testen om ervoor te zorgen dat zij niet de symptomen van andere dementie gerelateerde ziekten hadden, en hadden een gemiddelde leeftijd van 74, terwijl de controlegroep gemiddeld 70 jaar oud was. Deze bevindingen kunnen leiden tot de ontwikkeling van vroege biomarkers die kunnen bepalen of een persoon de ziekte van Alzheimer op latere leeftijd kan ontwikkelen door blootstelling aan DDT.

Ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende neurodegeneratieve ziekte ter wereld en zal drie keer zoveel worden in de komende 40 jaar, volgens de onderzoekers. DDT (dichloor-difenyl-trichloorethaan) werd uitgebreid gebruikt als insecticide in de jaren 1940, maar is verboden in de Verenigde Staten sinds 1972 nadat wetenschappers een verband legden tussen gezondheid bij dieren en het milieu. DDT wordt nog steeds gebruikt in andere landen om de verspreiding van malaria tegen te gaan.

Vertaling: Angelique Broers


Gratis ebook + nieuwsbrief ontvangen ?
Ontvang vandaag nog gratis het Eboek Spoedcursus Voeding,
het Eboek Voedzame tradities en onze wekelijkse leerzame nieuwsbrief met wetenswaardigheden, nieuwtjes en vele tips.

Klik hier



Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 

 

 


View My Stats