Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Gebrek aan inzicht in jezelf oorzaak ziekelijke verslaving

Ziekelijk verslaving kenmerkt zich door lichamelijke en psychische afhankelijkheid. Psychische afhankelijkheid heeft als kenmerk dat je niet meer met het middel kan stoppen. Lichamelijke afhankelijkheid valt op omdat je na het stoppen onthoudingsverschijnselen krijgt.

Verslaving heeft meerdere oorzaken. De hoofdoorzaak is dat jij door een gebrek aan innerlijk leven, je door de buitenwereld laat leven. Dit omdat je geen diep inzicht hebt waarom je leeft. Je wordt daardoor geleefd en neemt niet zelf de teugels in handen over jouw leven. Je vergoedelijkt je verslaving met dat het zo gezellig is, iedereen het doet, het niet zo erg is, je wel oplet, het in je genen zit etc. Je bent verslaafd aan de waarde die de groep aan jou geeft als je slaafs doet wat zij wil omdat je dan gewaardeerd wordt, erkenning krijgt en gezien wordt.

Dit zijn allemaal drogredenen, waarmee jij je blijft vervreemden van jezelf en je blijft een speelbal van de buitenwereld omdat jij diep van binnen je minderwaardig voelt. De groep erkent slechts uiterlijkheden en gedrag zolang die hen bevallen, maar respecteren je niet om jouw unieke zijn. Je stelt je geluk, liefde, aandacht, respect e.d. in handen van de groep, waarbij het uit het hoofd komt en niet uit het hart.

Het gebrek aan innerlijk leven kan deels ontstaan zijn doordat jij je niet gekoesterd en gewenst voelde tijdens je kindertijd. Het is dan nu de kans en je plicht als volwassene aan jezelf om dit te herstellen en je cognitieve en gevoelsmatige kant met elkaar te verbinden. Bekend is het onder groepsdruk mee gaan roken, drinken of snoepen. Je eigen mening en eigen weten geef je daarbij uit handen.

Onder druk van de groep krijg je stress omdat je niet genoeg weet wie je zelf bent, waar je voor staat en wat je kiest. Je komt onvoldoende op voor wie jij echt bent. Je verbergt je achter een waas van uiterlijke schijn (masker).

Ook door lethargie - een soort zinloze daginvulling, zoals de hele dag koffiedrinken of tv kijken of gebrek aan werkzaamheden op je werk - ga je meer roken, drinken of snoepen en raak je verslaafd. Dit komt omdat je levensvreugde is afgenomen. Denk maar aan werkloze mensen die geen uitzicht meer hebben op een baan. Velen van hen willen ook geen vrijwilligerswerk of een hobby gaan doen, maar blijven in de slachtofferrol.

Volharden in een slachtofferrol is het gebrek aan inzicht en motivatie om je eigen leven ter hand te nemen en de nare periodes of problemen om te zetten naar een andere reactie zodat je in balans komt en weer verder kunt met echt leven.

Wanneer je onvoldoende vreugde beleeft, is de kans groot dat je dit invult met roken en drinken. De vraag is wat jij er aan doet om weer meer vreugde in je leven te krijgen?
Hetzelfde geldt voor het gebrek aan liefde. Je hebt als mens het recht en de plicht om als volwassene te leren jezelf lief te hebben. Wanneer dat lukt dan gaan anderen jou ook waarderen. Hierdoor groeit jouw zelfvertrouwen.

Wanneer je zelfvertrouwen toeneemt krijg je ook meer vertrouwen van anderen en word je gevraagd om deel te nemen. Daardoor voel jij je weer gewaardeerd en kun je lachend in het leven gaan staan. Dit is echte waardering, aandacht en respect vanuit het hart!

Verslaving schaadt niet alleen jezelf maar ook je huisdieren en je medemens. Wat maakt dat je anderen zo haat? Is dat omdat je diep van binnen jezelf haat?

Draai het dan om en kijk je echte diepe Zelf aan, ja ontdek wie je zijn mag. Het geboorterecht geldt immers ook voor jou ondanks je startproblemen! Dan krijg je de liefde waar je zo naar hunkert, inzicht in het leven en ontdek je het ware lichamelijke en geestelijke genot. Niet langer met een afweerscherm, een masker, maar leven vanuit de vrijheid in jezelf. Wie zou dat nou niet willen voor zichzelf! Pak mijn handvat en laat je op weg helpen.

Pauline Laumans
Natuurgeneeskundige, visionair en schrijver
www.libertasinvivo.com
0618541278




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats