Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Verslavingsziekten deel 4

Column Pauline Laumans

Weet u waarom u begonnen bent te roken? Weet u waarom u nu nog steeds rookt? Weet u waarom het moeilijk is van het roken af te komen? Hoe kunt u van roken afkomen?

Velen zijn begonnen te roken in een periode dat ze niet weerbaar waren. Onder druk van de groep gingen ze roken. Ik net zo goed. Gelukkig heb ik nooit over mijn longen gerookt. Dit maakte het uiteindelijk gemakkelijker om te stoppen nadat ik mijn motivator had gevonden.

Blijven roken gebeurt meestal omdat je afhankelijk blijft van de groep mensen die rookt. Je bent de speelbal van dit groepsgedrag en neemt dan geen individuele verantwoordelijk. Niet voor je gezondheid en je fysieke welzijn, maar ook niet voor je geestkracht.

Immers je geestkracht wordt beneveld door roken en draagt bij tot psychische ziektebeelden. Vooral op lange termijn ben je bezig je geestelijke- en lichamelijke gezondheid te ondermijnen met vele nare ziektes tot gevolg.

En wie weet hoe het er in de thuiszorg of verpleeginrichtingen aan toe gaat, die zou wel anders kiezen. Vooral omdat er straks geen aandacht meer voor mensen is en er alleen het hoogst noodzakelijke gedaan wordt om iemand in leven te houden. Maar vraag niet hoe, want nu al willen veel mensen in de thuiszorg of verpleeginrichtingen liever vandaag dood dan morgen. U weet het dood gaan mag niet in onze maatschappij; we moeten langzaam aan wegkwijnen en dus lang lijden.

Dat lijden doen we onszelf aan als we niet bewust kiezen voor onszelf.

Wist u dat roken een streven van onszelf is om het innerlijke vuur te vergroten. Roken is een gebrek aan vreugde, liefde, zelfvertrouwen en zelfcontrole te vergoeden.

Dit innerlijke vuur kan slechts aangestoken worden door diepe bewustzijnsprocessen die we vertalen in uiterlijke houdingen en gedrag van zelfbewustzijn, liefde, controle over onszelf en vreugde in het leven, waarbij we niet langer een pion zijn van een groep of groepsgedrag.




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats