Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Meer gevallen van kanker gevonden in gebieden in de buurt van raffinaderijen en fabrieken die benzeen vrijgeven

Het aantal gevallen van een bepaald type bloedkanker is significant hoger in gebieden nabij voorzieningen die chemisch benzeen in het milieu lozen. Dat is de conclusie van een nieuwe studie online gepublicerd in KANKER, een "peer-review" tijdschrift van de American Cancer Society. Deze en andere studies zijn van cruciaal belang voor het identificeren en het aannemen van een volksgezondheidsbeleid voor het verminderen of voorkomen van kanker.

Non-Hodgkin lymfoom is in de afgelopen decennia gestegen naarmate de industriële productie in de Verenigde Staten uitbreidde. Benzeen is een kankerverwekkende chemische stof die gekoppeld wordt aan bloedkanker. Samenwerkend met Dr Christopher Flowers en collega's in de Lymphoma Programm aan de Emory University in Atlanta, gebruikte Catherine Bulka, MPH, openbare beschikbare gegevens van de Environmental Protection Agency en het US Census Bureau om de geografische patronen van non-Hodgkin lymfoom gevallen te analyseren in de staat Georgië tussen 1999 en 2008. De groep onderzocht de associaties tussen de nieuwe gevallen van lymfoom en de locaties van de faciliteiten zoals aardolie raffinaderijen en fabrieken die benzeen lozen in de omringende lucht of in het water.

De onderzoekers vonden dat het metro-Atlanta gebied, Augusta en Savannah de hoogste incidentie vertoonden van non-Hodgkin lymfoom, zelfs na correctie van de grootte van de populatie de leeftijd, geslacht, ras en demografie. De incidentie van non-Hodgkin lymfoom was significant groter dan verwacht rond de benzeenlocaties in het metro-Atlanta gebied en rondom een ​​site in Savannah. Voor elke mijl verder verwijderd van de benzeengebieden was er een 0,31 procent kleiner risico van non-Hodgkin lymfoom.

"Onze studie is de eerste die de relatie tussen de passieve blootstelling aan benzeen en de incidentie van non-Hodgkin lymfoom bij de bevolking onderzocht," zei Bulka. "Onze bevindingen zijn beperkt zonder soortgelijke studies om onze resultaten te bevestigen, maar we hopen dat ons onderzoek de lezers zal informeren over de potentiële risico's van het leven in de buurt van voorzieningen die kankerverwekkende stoffen in de lucht, het grondwater of de bodem lozen," voegde ze eraan toe.

Vertaling: Andre Teirlinck




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats