Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Werkzaamheid van acupressuur om migraine misselijkheid te verlichten gepresenteerd op het International Headache Congress

Boston presentatie toont stimulatie van de PC6 antiemetic point met Sea-Band ® acupressuur polsbandjes voor het controleren van migraine misselijkheid

Misselijkheid is één van de meest voorkomende symptomen van migraine en beïnvloedt 80 percent van migraine lijders in de Verenigde Staten. Toonaangevend hoofdpijn arts, dr. Zoltan Medgyessy van het Berolina Clinic in Lohne, Duitsland heeft aangetoond dat druk op het P6 antiemetic punt op de binnenkant van de pols met een acupressuur polsbandje een effectieve en snelle behandeling is voor het verlichten van misselijkheid bij migraine patiënten. Hij heeft presentatie van zijn bevindingen voor het eerst voorgelegd aan het International Headache Congress in Boston, MA van 27 tot 30 juni 2013.

Migraine kan een invaliderende neurologische aandoening zijn. Het beïnvloedt 36 miljoen Amerikanen, volgens de Amerikaanse Migraine Foundation, en wordt door de World Health Organization als de 19de belangrijkste oorzaak van handicap bestempeld voor zowel mannen als vrouwen.

In Dr Medgyessy's acupressuur studie met het ministerie van Hoofdpijn/ Psychosomatische Aandoeningen bij de Berolina kliniek werden 41 patiënten opgenomen die een gemiddelde van 33,1 migraine dagen meegemaakt hadden in de afgelopen drie maanden met een gemiddelde misselijkheid intensiteit van 6,2 op 10. De patiënten kregen Sea-Band acupressuur polsbandjes in plaats van anti-emetica medicijnen tijdens een migraineaanval en 83 procent van de patiënten merkten vermindering van misselijkheid. Gemelde misselijkheid na de therapie kreeg een beoordeling van 2.9 op 10 en opluchting werd gemeld na gemiddeld 28 minuten. Bijna alle deelnemers (98 procent) zeiden dat ze de Sea-Band terug zouden gebruiken tegen migraine misselijkheid.

"Acupressuur polsbandjes zijn medicijnvrij en dat is een belangrijk voordeel bij het gebruik van deze therapie voor migraine misselijkheid daar ze geen risico's voor de interactie met migraine medicijnen hebben of de bijwerkingen die vaak voorkomen met anti-emetica, zoals duizeligheid of vermoeidheid", zegt Dr Medgyessy . "Er zijn nog veel onduidelijkheden over migraine, waardoor de bevindingen zoals deze een belangrijke stap zijn in het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen die lijden aan de aandoening. Ik ben dankbaar dat de International Headache Congress mij een platform heeft gegeven om de resultaten heeft gegeven om de resultaten van de studie van mijn team te bespreken met mijn collega's. "

Vertaling: Andre Teirlinck




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats