Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Verband tussen frequent gebruik van mobiele telefoon en angst, slechter resultaten en minder geluk bij studenten

Vandaag staan smartphones ​​centraal in het leven van studenten waardoor ze voortdurend in contact zijn met vrienden, familie en het internet. Mobiele telefoons van studenten zijn zelden buiten bereik of ze zich nu bevinden in een collegezaal, bibliotheek, recreatief centrum, cafetaria of studentenkamer. Als het mobiele telefoon gebruik blijft toenemen is het belangrijk te weten of dat gerelateerd kan worden met meetbare resultaten die belangrijk zijn voor het succes van de studenten, zoals academische prestaties, angst en geluk.

De onderzoekers van de 'Kent State University', Andrew Lepp, Ph.D. , Jacob Barkley, Ph.D. , en Aryn Karpinski, Ph.D., allen docenten aan het 'College of Education, Health en Human Services', observeerden meer dan 500 universitaire studenten. Dagelijks gebruik van de mobiele telefoon werd opgetekend samen met de klinische mate van angst bij elke student en de mate van tevredenheid over hun eigen leven of met andere woorden geluk. Tot slot kregen de onderzoekers bij alle deelnemers toegang tot hun officiële universitaire gegevens om hun feitelijke 'College Grade Point Average' (GPA) te kunnen evalueren. Alle ondervraagden waren bachelorstudenten en werden gelijk verdeeld per klasse (eerstejaars, tweedejaars, junior en senior ) . Daarnaast waren 82 zelfrapporterende masterstudenten vertegenwoordigd.

Uit de resultaten van de analyse bleek dat het gebruik van de mobiele telefoon negatief gerelateerd was aan GPA en positief aan angst. Verder was GPA positief gerelateerd aan geluk terwijl angst negatief gerelateerd was aan geluk. Voor de bestudeerde populatie leidde een hoog gsm gebruik tot een lagere GPA een hoger angstgevoel en lagere levenstevredenheid (geluk) ten opzichte van hun collega's die de mobiele telefoon minder vaak gebruikten. Het statistisch model illustreert dat deze relaties zeer significant zijn.

Eerder dit jaar had een team onder leiding van Lepp en Barkley ook al een negatief verband gevonden tussen het gebruik van de mobiele telefoon en cardiofitness. Als geheel genomen suggereren deze resultaten dat studenten hun mobiele telefoon kritisch moeten gebruiken en er voor zorgen dat het niet schadelijk is voor hun academische prestaties, mentale en fysieke gezondheid en het algemeen welzijn of geluk.

Vertaling: Andre Teirlinck




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats