Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Verschillende hormoontherapieën geven risico op hartaanval en beroerte

Postmenopauzale vrouwen voor wie artsen hormoonvervangende therapie voorschrijven voor ernstige opvliegers en andere symptomen van de menopauze kunnen best overwegen over te schakelen oplage doses bio-identieke vormen van oestrogeen goedgekeurd door de Food and Drug Administration of op hormonen via een transdermale pleister. Een nieuwe observationele studie toont aan dat bio-identieke hormonen in transdermale pleisters een lager risico op een hartaanval en FDA-goedgekeurde produkten een iets lager risico geven op een beroerte in vergelijking met synthetische hormonen in pilvorm .

"Indien bevestigd door toekomstige gerandomiseerde proeven, kunnen deze bevindingen belangrijk zijn omdat over de afgelopen tien jaar veel vrouwen die ernstige symptomen ondervonden van de menopauze geopteerd hebben om geen hormoontherapie te gebruiken vanwege de melding van een toegenomen risico op een beroerte en hartaanvallen, " zei Chrisandra Shufelt , MD , directeur van de Women's Hormoon en menopauze Program aan de Barbra Streisand Women's Heart Center in het Cedars - Sinai Heart Institute .

Shufelt zei dat de bevindingen van de studie niet overtuigend zijn en louter gebaseerd zijn op observationele follow - up en niet op een gerandomiseerd klinische onderzoek. Bovendien kwamen alle soorten hormoontherapieën er hetzelfde uit wat betreft cardiovasculaire gevolgen en mortaliteit. De overeenkomsten in resultaten waren groter dan de verschillen.

Naar aanleiding van een studie in 2002 van de Women's Health Initiative ( WHI ), een gerandomiseerd klinisch onderzoek gesponsord door de National Heart, Lung, and Blood Institute dat de hormonale substitutietherapie tot een verhoogd risico op hart- en vaatziekten beschouwde weigerden veel vrouwen de therapie. Bij het WHI onderzoek werd alleen synthetisch afgeleide hormonen bekeken.

Shufelt en een team van onderzoekers aan de Barbra Streisand Women's Heart Center, Harvard Medical School en andere WHI klinische centra beoordeelden de wetenschappelijke gegevens van 93.000 vrouwen na de menopauze verzameld door de Women's Health Initiative waarbij hun gebruik van hormoontherapie samen met hun gezondheidsresultaten werden bijgehouden. De resultaten zijn gepubliceerd op de website van het medische tijdschrift Menopause en zal verschijnen in gedrukte versie verschijnen in het maartnummer van 2014.

"Vandaag zijn er veel hormoon opties in de vorm van pillen, pleisters en crèmes, synthetische of bio-identieke, lage dosis of hogere dosis en we wilden graag weten of ze allemaal hetzelfde risico hebben. Deze studie is belangrijk omdat het de eerste is in zijn soort die head - to-head vergelijking geeft van de verschillende doses en toedienings wijzen. We vonden dat de lage dosis en de transdermale pleister minder risico gaven dan de traditionele hormoontherapie, maar meer onderzoek is nodig," zei Shufelt .

" Uit onze analyse van de gegevens blijkt dat vrouwen die orale estradiol, de bioversie tegenover synthetische vorm van oestrogeen een trend toont naar een iets lager risico op een beroerte. Anderszijds geeft estradiol via een pleister op de huid een iets lager risico op hart- en vaatziekten in vergelijking met het nemen van een synthetisch hormoon in pilvorm." Maar het aantal vrouwen dat gebruik maakte van deze nieuwere vormen van hormoontherapie was klein .

De onderzoekers concludeerden dat de FDA-goedgekeurde estradiol vorm van oestrogeen en de transdermale toediening van hormonen wellicht niet datzelfde verhoogd risico op een hartaanval en beroerte geeft dan bij de orale toediening maar benadrukt dat de bevindingen niet eenduidig ​​zijn en moeten bevestigd worden door gerandomiseerde proeven .

Shufelt zei dat dit onderzoek bijdraagt ​​tot het groeiend bewijs dat de hormoontherapie genomen door middel van een patch, in kleinere doses minder nadelige invloed kan hebben op het risico tot het ontwikkelen van hart- en vaatziekten dan de traditionele hormoontherapie.

Vertaling: Andre Teirlinck




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats