Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Psychiatrische ziekten staan in verband met een eiwitvorming in het lange termijn geheugen

Virginia Tech Scientists vindt dat eiwitten gelinkt kunnen worden in de geheugenformatie. Onderzoekers hebben ontdekt dat zich in het brein een eiwitmolecule kan vormen tot schizofrenie op lange termijn .

Dit onderzoek is gemaakt door een team onderzoekers geleid door Alexei Morozov ,een assistent van een professor on het Virginia Tech Carilion Research instituut. Het mechanisme van het eiwit genaamd Rap-1 controleert L-type calciumkanalen die participeren voor de informatie in het lange termijn geheugen. Preventieve studies hebben gelinkt dat er veranderingen in deze ionkanalen zeker leiden tot psychiatrische ziekten.

Onderzoek van deze kanalen geregeld door Rap-1 kunnen helpen om te begrijpen waar schizofrenie vandaan komt. Mensen met genetische mutaties in de L-type kanalen hebben een hogere kans op vorming van schizofrenie zegt Morozov. Hij suggereert dat er misschien een relatie is tussen de activatie van L-type calciumkanalen en psychiatrische ziekten. Begrijpen hoe deze ionkanalen gecontroleerd kunnen worden is de 1e stap naar de functionering en de effecten van mentale gezondheid.

Een enkel neuron in de hersens kan 1000 synapsus hebben en elk ervan kan groeien in lengt en breedte en kan structureel veranderen en kan ons leren en helpen aan nieuwe informatie. Elektrische signalen reizen van neuron tot neuron en draaien/springen rond de synapsus tot chemische neurozenders. Bevrijding van deze chemicaliën is door elektrische signalen mogelijk.

Afzonderlijke signalen en voltages worden door de ionkanalen geleid. Preventieve studies laten zien dat blokkeren van de ion kanalen de lange termijn geheugens suspenderen. Ook weten ze dat L-type calcium kanalen actief zijn bij het leren. Hoe deze worden bestuurd is nog een mysterie. In het experiment van Morocov en collega's stellen ze de genen verantwoordelijk voor het enzym Rap-1 welke een gemakkelijk te beïnvloeden rol speelt in het activeren van het L-type calcium kanaal.

De onderzoekers gebruikten technieken om via monitors het verloop van de neurozenders via elektroden en microscoop te bekijken op L-typekanalen en synapsus. Ze onderzochten dat zonder Rap-1 het L-type calciumkanaal meer actief was en meer overvloedige synapsus toenamen constant in relatie met de neurozenders. Het resultaat laat zien dat Rap-1 verantwoordelijk is voor het onderdrukken van L-type calciumkanalen.

Toelaten en activatie alleen op gepaste momenten maakt het misschien mogelijk voor het lange termijn geheugen om Electro signalen toe te passen. Onze volgende stap is vast te stellen of deze nieuwe gesignaleerde weg veranderingen teweeg brengt bij mentale ziekten zoals schizofrenie. De wetenschap heeft nog een lange ontwikkeling nodig voor nieuwe therapeutische methodes.

Vertaling Irma




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats