Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Beaumont studie: Zenuwstimulatie helpt bij een overactieve blaas

3-jaar resultaten gepubliceerd in The Journal of Urology.

Uit een onderzoek van het Beaumont Health System blijkt dat de symptomen van een overactieve blaas, of OAB verminderden bij degenen die tibiale zenuwstimulatie ontvingen. Uit de driejarige resultaten gepubliceerd in het juni nummer van The Journal of Urology blijkt dat deelnemers met een hoge urinaire frequentie en onvrijwillig urineverlies significante verbetering ondervonden van hun symptomen.

Scheenbeen zenuwstimulatie is een pijnloze procedure die plaatsvindt in een ambulante positie. Een fijne naald elektrode wordt ingebracht in de enkel, vlakbij de tibiale zenuw. Het draagt ​​elektrische impulsen van een stimulator over naar de zenuwen in het ruggenmerg die de bekkenbodemfunctie controleren.

Hoofdonderzoeker Kenneth Peters, MD, hoofd van Urologie bij Beaumont Hospital, Royal Oak en een team van onderzoekers beoordeelden gegevens van 29 patiënten die aanvankelijk reageerden op 12 wekelijkse neuromodulatie systeem behandelingen voor OAB. Deelnemers aan de studie werden gedurende drie jaar gevolgd.

De deelnemers ontvingen een gemiddelde van één behandeling per maand. Na 14 weken behandeling ondervond 77 procent van de patiënten "matige of duidelijke verbetering" van OAB symptomen.

Voor degenen die hebben deelgenomen aan het onderzoek daalde de frequente van verplaatsingen naar de badkamer tijdens de dag met bijna 30 procent, of van 12 tot 8,7; de nachtelijke uitstapjes daalden met bijna 40 procent, of 2,7 naar 1,7, en dringende incontinentie episodes daalden overdag met 100 procent.

"Deze studie toont aan dat met de huidige behandeling de patiënten met een overactieve blaas minder last hebben en terug kunnen keren naar de dagelijkse activiteiten zonder verstoring of schaamte die vaak wordt veroorzaakt door deze aandoening," zegt Dr Peters.

Volgens de Urologie Care Foundation hebben ongeveer 33 miljoen Amerikanen - mannen en vrouwen - OAB. Het aantal mensen met de diagnose OAB kan veel groter worden, omdat veel mensen met deze aandoening niet om hulp vragen, ze zijn verlegen of niet op de hoogte van de beschikbare behandelingen.

vertaling: Andre Teirlinck




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats