Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Blootstelling aan hoge verontreiniging gedurende de zwangerschap kan leiden tot het hebben van een kind met autisme

Vrouwen in de U.S. in de buurt van industrie met een hoge luchtverontreiniging krijgen 2x vaker een kind met autisme, dan vrouwen die in een schone omgeving leven. Volgens een nieuwe studie van de Harvard school of public health HSPH is dit de eerste grote nationale studie en onderzoek naar luchtvervuiling en relaties tot autisme met of zonder grote luchtvervuiling in de U.S.

Onze bevindingen bij bedrijven die een grote vervuiling uitstoten en de vrouwen in die omgeving hebbeb 20% tot 60% risico op een kind met autisme zegt Andrea Roberts onderzoekster bij HSPH. Deze studie verschijnt online op 18 juni 2013 in Environmental health perspectives. Blootstelling aan uitlaatgassen van diesel en met name lood- mangaan-kwik- spiritus en andere verontreinigingen hebben effect op het brein van de baby. Twee pre -studies hebben associatie gevonden tussen blootstelling van luchtverontreiniging gedurende de zwangerschap en autisme bij kinderen.

Maar deze studies zijn vooralsnog gerelateerd in nog maar 3 staten in de U.S.. de onderzoekers kregen deze data van zusters met de health studie 2 een lange termijnstudie gebaseerd op het Brigham en vrouwen hospitaal, onder 116.430 zusters vanaf 1989 begonnen. Onder die groep waren 325 vrouwen met een kind met autisme en 22.000 vrouwen met een kind en een gerelateerde stoornis. Ze keken ook naar associaties tussen autisme en luchtvervuiling en de plaats en tijd van geboorte. Ze gebruikten het gemeten vervuilingsgehalte van de U.S. en het ministerie van milieuvervuiling, voor blootstelling van zwangere vrouwen. Onderzoeken werden tevens aangepast als de zwandere rookten of onder invloed waren van rook of andere vervuiling.

De resultaten laten zien dat vrouwen die leefden in die gebieden met de hoogste vervuiling 2xvaker een kind kregen met autisme of een andere aandoening. Andere types luchtvervu
iling zoals diesel en ook de metaalindustrie o.a. lieten een nog hoger percentage zien tot wel 50% met een risico voor autisme. De meeste luchtvervuiling met het risico voor autisme bij zwangere vrouwen waren bij jongetjes hoger dan bij meisjes. Maar ook hiervoor geld dat er meer onderzoek nodig is.

Senior schrijver-onderzoeker Marc Weissenkopf professor en epidemioloog bij het HSPH zegt, onze resultaten suggereren dat nieuwe studies dringend nodig zijn. Naar luchtvervuiling zoals diesel en metalen en de verontreiniging in het bloed bij zwangere vrouwen, en de kinderen die in die riskant gebieden geboren worden. A ls dit alles beter word begrepen kan dit helpen om de risico's die vrouwen lopen te verkleinen.

Vertaling: Irma




Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 18.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acai bes
Acerola
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Handige links

 


View My Stats