Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Voedselallergieën? Bestrijdingsmiddelen in leidingwater zijn mogelijk
de oorzaak

Een nieuwe studie ontdekte dat chemicaliën, die worden gebruikt voor waterzuivering kunnen leiden tot voedselallergieën. Voedselallergieën nemen toe en raken 15 miljoen Amerikanen. En volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het decembernummer van Annals of Allergie, Astma en Immunologie, het wetenschappelijk tijdschrift van de American College of Allergy, Astma en Immunologie (ACAAI), zijn pesticiden en kraanwater deels de schuld.

De studie meldt dat hoge niveaus van dichlorophenols, een chemische stof die gebruikt wordt
in pesticiden en om water te chloreren, indien aangetroffen in het menselijk lichaam, verband houden met voedselallergieën.

"Ons onderzoek toont aan dat hoge niveaus van dichloorfenol-bevattende pesticiden mogelijk de voedseltolerantie kunnen verzwakken bij sommige mensen, waardoor voedselallergie optreedt, "zegt allergoloog Elina Jerschow, MD, M.Sc., ACAAI collega- en hoofdauteur van de studie. "Deze chemische stof wordt vaak gevonden in pesticiden, die gebruikt worden door boeren en consumenten om insecten en onkruid te bestrijden als ook in kraanwater. "

Onder 10.348 deelnemers in een Amerikaanse National Health and Nutrition Examination Survey 2005-2006, 2548 hadden dichlorophenols gemeten in hun urine en 2211 werden opgenomen in de studie. Voedselallergie werd bij 411 van deze deelnemers vastgesteld, terwijl 1016 een milieu-allergie hadden.

"Eerdere studies hebben aangetoond dat zowel voedselallergie als milieuvervuiling in de Verenigde Staten toenemen, "zei Dr Jerschow." De resultaten van ons onderzoek suggereren dat deze twee tendensen aan elkaar gekoppeld zouden kunnen worden, en dat een toegenomen gebruik van pesticiden en andere chemische stoffen in verband gebracht kunnen worden
met meer voedselallergie. "

Indien er voor flessenwater wordt gekozen in plaats van kraanwater kan dat er toe leiden om het risico op voedselallergie te verkleinen. "Andere dichloorfenol bronnen, zoals met pesticiden behandelde vruchten en groenten, kunnen een nog grotere rol spelen bij het ontstaan voedselallergie, "zei Dr Jerschow.

Volgens de Centers for Disease Control en Prevention, is er een stijging van voedselallergie van 18 procent tussen 1997 en 2007. De meest voorkomende voedselallergenen zijn melk, eieren, pinda's, tarwe, noten, soja, vis, schaal-en schelpdieren.

Voedselallergiesymptomen kunnen variëren van een lichte huiduitslag tot een levensbedreigende reactie, bekend als anafylaxie. De ACAAI adviseert iedereen met een bekende voedselallergie om altijd twee doses van het allergoloog voorgeschreven epinefrine bij zich te hebben. Door het gebruik van epinefrine worden zware en dodelijke voedselallergische reacties voorkomen.

Groetjes,

Pieter Tau


 

 


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats